Odată ce ați învățat cine este specializat în zona dvs.
și cine predă eficient (în special unu-la-unu), ar trebui să stabiliți întâlniri cu una sau două facultăți. Agenda este simplă. Doriți să discutați ideile de teză în devenire și să aflați dacă un consilier potențial este potrivit pentru dvs.
În prima ta întâlnire, vrei să stabilești un raport, să stabilești dacă interesele tale se potrivesc bine cu cele ale profesorului și, în cele din urmă, să decizi dacă vrei să lucrezi împreună. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să discutați posibile subiecte ale tezei și să obțineți câteva sfaturi concrete despre cum să abordați proiectul. (În capitolul 4, voi discuta propunerea reală a tezei.)
Dacă interesele tale se suprapun cu mai multe cadre didactice, programează întâlniri cu toți
dintre ei. Nu vă gândiți la asta ca la „intervievarea cuprins disertatie facultății”. Într-adevăr, încearcă doar să găsească o potrivire bună. Îți dorești un consilier care să-ți cunoască bine subiectul și cu care să lucrezi confortabil. În mod normal, cel mai bine este să programați această întâlnire inițială în timpul orelor obișnuite de birou a facultății, deși majoritatea profesorilor vor găsi o altă oră dacă aveți de lucru sau cursuri. Această întâlnire va dura probabil cincisprezece sau douăzeci de minute, dar ar putea dura mai mult dacă discutați temele tezei în profunzime.
Sfat: programați întâlniri scurte cu potențialii consilieri de teză la sfârșitul anului junior sau la începutul anului superior. Țineți-le în timpul programului de lucru al membrului facultății, dacă este posibil.
Vino pregătit. În acest fel, vă puteți relaxa (sau cel puțin încerca!), vorbiți despre interesele dvs. și despre cursul dvs., puneți câteva întrebări și înțelegeți cât de bine ați putea lucra împreună.
Ce înseamnă „a veni pregătit”? Gândiți-vă, doar un minut, la ceea ce orice potențial consilier vrea să știe:
- Care este domeniul dvs. de interes?
- Ce fel de întrebări aveți despre asta?
- Sunteți bine echipat pentru a efectua o lucrare de cercetare în acest domeniu general?
- Sunt eu cel mai bun membru al facultății care să vă sfătuiască? ● Cum te cheamă din nou?
Chiar dacă consilierul tău potențial nu pune toate aceste întrebări, ea se va gândi la ele. Așa că este o idee bună să te gândești și la ele. Ca de obicei, cel mai bun mod de a le răspunde este să scrieți puțin în avans.
Asamblați un pachet mic de articole pentru această întâlnire, începând cu numele și adresa dvs. de e-mail pe o foaie de contact. Apoi, scrieți o listă cu cursurile pertinente pe care le-ați urmat, cu profesorii și numele cursurilor (nu doar numerele cursurilor). Lăsați deoparte cursurile care sunt departe de teza dvs., dar includeți totul în specializarea dvs. plus acele cursuri „extra” pe care le-am menționat mai devreme. Puteți include note dacă doriți. Adăugați toate cursurile pe care intenționați să le urmați, împreună cu notarea că acestea urmează.
Simțiți-vă liber să scrieți câteva comentarii scurte lângă oricare dintre aceste cursuri. Alături de una despre literatura franceză, de exemplu, ați putea adăuga că ați scris o lucrare de șapte pagini despre Victor Hugo și o lucrare de cincisprezece pagini despre Madame Bovary. Este o idee bună să aduceți copii suplimentare ale oricăror lucrări relevante la această întâlnire, doar în cazul în care profesorul dorește să le examineze. Desigur, ceea ce este relevant depinde de subiectul tezei.
Dacă aveți alte abilități care se referă la proiectul tezei, enumerați-le pe foaia de curs, la fel ca pe un CV. Dacă vă gândiți la o teză despre imigrația din SUA, de exemplu, vă ajută un consilier să știe dacă ați lucrat cu datele sondajului sau dacă vorbiți spaniolă.
Uneori, informațiile non-academice vă modelează subiectul sau abordarea. Adaugă și asta la pachet, dacă te simți confortabil. Pentru o teză despre imigrație, de exemplu, ați putea observa că bunicii voștri au emigrat din Polonia și ați fost întotdeauna interesat de experiența lor.